Ce este un ERP si cum te poate ajuta?

Posted on 2015-06-22 by Raluca G.

Ce este un ERP?
De ce tot mai multe companii aleg să utilizeze un astfel de sistem?
Cum funcționează un ERP?
Cum se poate dezvolta o afacere cu ajutorul unui ERP?
Dacă vrei să afli raspunsul la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, atunci citește acest articol în continuare.


Ce este un ERP ?

Pentru început, ERP este acronimul pentru Enterprise Resources Planning, în traducere Planificarea Resurselor Întreprinderii și este programul informatic care gestionează o întreagă afacere (resurse, activități, procese), de la achiziție, producție și vânzare, până la contabilitate. Stimate manager care citești acest articol, asta înseamnă că poți conduce și controla afacerea ta la fiecare nivel: financiar, contabil, logistic, cu o singură aplicație software.


Cum funcționează un sistem ERP?

cloud-computing Un sistem ERP utilizează o bază de date unică și comună, adică încorporează toate informațiile din toate departamentele unei companii. Astfel, informațiile centralizate sunt disponibile în timp real tuturor departamentelor și punctelor de lucru, indiferent de locația acestora. Toate datele introduse o singură dată vor deveni disponibile tuturor departamentelor: utilizatorii introduc date, timp în care managerii accesează rapoartele care îi interesează, în timp real.

Un ERP este creat pentru a optimiza fiecare arie din cadrul unei afaceri, de aici și ideea de “modul”: un sistem ERP este structurat pe module care pot funcționa integrat, dar și independent (fiecare companie își alege modulele de care are nevoie pentru a-și optimiza activitatea). Lista modulelor ERP-ului ExpertAccounts, împreună cu funcționalitățile acestora, o găsești aici.


Cum îți poti dezvolta afacerea cu ERP ExpertAccounts?

ExpertAccounts este un ERP complet automatizat, care integrează procesul de ofertare clienți cu stocurile și contabilitatea, un instrument care te poate ajuta să îți dezvolți afacerea cu costuri minime. Pentru că ai contabilitatea la zi, cu ExpertAccounts știi cum stai cu banii în orice moment, ai cash flow și situația netă pe telefonul tău mobil: știi cât ai cash, bani de dat și de primit, bani blocați în stocuri, cât e din credite și ce taxe ai de plată. Contabilitatea se face automat, iar dacă ai mai multe puncte de lucru, le poți controla pe toate online, în timp real și fără nici un cost în plus.

Există o serie de probleme pe care un ERP le rezolvă, la fiecare nivel ierarhic din cadrul unei companii. Pentru una dintre cele mai întalnite probleme în cadrul unei companii și anume munca manuală, ERP-ul este soluția, întrucat o reduce semnificativ. Astfel, se reduce și timpul dedicat, sau mai bine spus, pierdut cu munca manuală.

Cu ajutorul unei soluții integrate ERP, ai certitudinea că ai informații întotdeauna corecte și reduci timpul alocat procesării informațiilor din mai multe “progrămele”, cu mai multe baze de date care trebuiesc administrate separat. Cu ERP ExpertAccounts ai absolut toate informatiile centralizate într-o baza de date unică, pentru a lua cele mai bune decizii în timp util, bazate numai pe informații precise.

Ce zici? Vrei să îți pui afacerea pe pilot automat ?
Vrei să îți dezvolți și să îți controlezi afacerea oricând și oriunde?
Dacă da, atunci încearcă și convinge-te ce este un ERP cu adevărat!


More info:
ERP in Cloud - expertAcounts.com
Tags: erp