Contabilitate online - mai putin efort, mai multa siguranta

Posted on 2015-05-18 by Raluca G.

Ai o firmă sau ești contabil și ești în căutarea unui program de contabilitate online? Vrei să afli mai multe informații și care sunt avantajele unui astfel de soft? Dacă răspunsul este afirmativ la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, atunci citește acest articol în continuare.

În prezent, totul se îndreaptă către mediul online. Acum relaționăm foarte simplu cu ajutorul internetului: prin e-mail, telefon, aplicații pe telefon sau prin rețele sociale, indiferent de distanța dintre noi. Cand vine vorba despre relația dintre o firmă și contabilul acesteia, comunicarea este esențială: nimeni nu își dorește rapoarte eronate sau întarzieri urmate de penalități. De aceea, distanța nu trebuie să fie un impediment cand vine vorba de comunicare, fapt care se poate realiza prin intermediul unui astfel de program.


Caracteristici contabilitate online

Prin tehnologia cloud computing, contabilitatea se poate ține comod și sigur, nemaifiind necesară instalarea unui program pe un anumit calculator. Ce înseamnă asta? Nu mai trebuie să îți faci griji că poți pierde datele tale din cauza unei defecțiuni sau a unui virus, pentru că nu vei mai depinde de un anumit calculator. În plus, funcționează și pe alte dispozitive (tabletă, smartphone), în browser-ul pe care îl preferi.

Pentru persoanele care nu practică meseria de contabil, contabilitatea reprezintă un subiect greu de înțeles: multe conturi formate din diferite cifre, cu ajutorul cărora se ține evidența veniturilor și a cheltuielilor unei firme. Cu ExpertAccounts nu trebuie să îți faci griji că nu ai cunoștințe contabile, pentru că sistemul conține pagini atât pentru contabili, cât și pentru utilizatorii care nu sunt contabili.

Să luăm un exemplu, pentru a vedea exact cum funcționează conceptul de contabilitate online: avem un contabil și firma-clientul contabilului. Contabilul își poate invita clientul să țină evidenta stocurilor și să introducă documente primare, de exemplu, facturi, chiar dacă acesta nu știe deloc contabilitate. Clientul vede în timp real rapoartele și graficele de vânzări și profit, precum și rapoartele cu datoriile sale, pe scandențe. În același timp, contabilul poate intra în contul firmei-client pentru a verifica înregistrările contabile generate, să facă închiderile de lună și declarațiile fiscale. Astfel, atât contabilul, cât și firma-client au acces în timp real la aceleași date.



contabilitate online


Care sunt avantajele oferite de contabilitate online?

Un prim avantaj al programului de contabilitate online este faptul că este infrastructura prin care se poate realiza comunicarea și colaborarea ideală, în timp real între contabil și firmă, de la înregistrarea facturilor până la generarea declarațiilor fiscale. Astfel, nu mai este necesară deplasarea și contactul fizic.

Un alt avantaj este faptul că managementul documentelor este simplificat, fiind asigurat lucrul cu un volum mare de date. Clientul are acces rapid, oricand și de oriunde s-ar afla, la toate informațiile financiare. Contabilul poate controla și superviza în timp real operatorii din firma-client care introduc documente, existând astfel siguranța că toate rapoartele sunt corecte.

Asadar, contabilitatea pe internet înseamnă stabilitate, mai puțin efort și corectitudine crescută în ceea ce privește datele.

Poți beneficia și tu de aceste avantaje, cu soluția completă și integrată pentru contabilitate online ExpertAccounts!



More info: