Redu costurile si timpul alocat pentru managementul contractelor

Posted on 2015-04-18 by Raluca G.

Nu mai pierde timpul cu întocmirea contractelor și a actelor! Alege soluția pentru managementul contractelor, prin care economisești timp, elimini erorile și lucrezi cu adevărat profesionist: modulul Contracte și Acte de la ERP ExpertAccounts.



erp

Ceea ce la început pare ușor, mai târziu poate deveni o muncă obositoare. Când vine vorba de un contract, cel care îl întocmește, trebuie să preia informații din mai multe locuri, din comandă, din detaliile partenerilor etc., iar dintr-o clipă de neatenție, pot apărea greșeli și neconcordanțe între informații, rezultând, de multe ori, un contract eronat. Astfel, contractul se plimbă între client și furnizor, fiind pierdut mult timp prețios, fapt care poate determina chiar și renunțarea la comandă.


De aceea, ERP ExpertAccounts a creat modulul Contracte și Acte, care rezolvă toate aceste probleme și oferă o serie de facilități ce ușurează munca semnificativ: generezi rapid contracte și alte acte de natură juridică (cu număr unic de înregistrare).




Managementul contractelor în mod tradițional VS. Managementul contractelor cu ExpertAccounts


În primul rând, poți folosi machetele de contracte comerciale, cu câmpuri care se vor completa automat (de exemplu datele clientului, produsele comandate, valoarea comenzii, anexele cu materiale etc). Poți crea modele de contracte de prestări servicii, livrare marfă, proiecte, devize, etc., pe care le poți folosi apoi la orice comandă. Crearea machetelor se realizează foarte simplu, folosind editorul de text integrat, la fel ca în MS Word, cu imagini, tabele etc., cu parametri pentru inserare date client și tabele generate dinamic cu articolele din comandă. Astfel, nu mai e nevoie să plătești licențe scumpe pentru editoare de text, ci poți face toate operațiunile necesare într-un singur program.

Pe baza machetei, cu un singur click, contractele se vor genera automat, preluând datele clientului/furnizorului (denumire, e-mail, telefon etc.) și informațiile din comanda selectată, lăsând totuși și posibilitatea de a se aduce modificări ulterior.

Contractul poate fi trimis pe e-mail clientului, pentru acceptare/negociere, apăsând un singur buton. După semnarea contractului, atașezi la comandă contractul scanat, pentru a nu modifica din greșeală în viitor textul contractului semnat, eliminându-se astfel posibilitatea de a exista eventuale neconformități.

Modulul Contracte și Acte oferă și facilitatea de a atașa fișiere la o comandă: contractul se poate edita și se pot atașa acestuia un număr nelimitat de fișiere adiționale, cu detalii tehnice care se referă la comanda respectivă.






erp



More info:
Sistem ERP pentru Producție la comandă pe proiectProgram devize constructii - montaj