Securitatea datelor – server local vs. cloud computing

Posted on 2015-04-24 by Raluca G.

Bazele de date sunt o necesitate pentru orice companie, întrucat angajații, managerii și contabilii operează zilnic baze de date. Știai că poți preveni distrugerea și pierderea bazelor de date cu tehnologia cloud computing? Află cum poți avea permanent în siguranță datele tale, fără nici un efort și fără să mai depinzi de o anumită locație și de un anumit calculator.


Riscurile manipulării bazelor de date cu un program “clasic”

Stocarea și manipularea datelor într-un program instalat pe un anumit calculator este întotdeauna nesigură, întrucât datele se pot pierde cu mare ușurință din diferite cauze, precum defecțiunea calculatorului, viruși, sau chiar din rea-intenția unui angajat.
Să presupunem că un operator lucrează într-o bază de date și se întrerupe alimentarea cu energie electrică, sau calculatorul se virusează și se stinge. Evident, munca de la ultimul “save” va fi pierdută. Această întâmplare poate să devină doar o amintire neplăcută cu ExpertAccounts, care este un ERP în cloud computing, unde toate datele se vor salva automat, pentru ca tu să îți poți continua munca apoi fără nici o problemă.



Manipularea bazelor de date fără riscuri - cu cloud computing


cloud-computing
Mulți se tem că ar fi periculos să ai “datele pe internet”, în cloud. Nimic mai greșit. Cel mai periculos este să ai datele pe PC-ul sau pe serverul tău, legat la internet, dacă nu știi să îl securizezi. ExpertAccounts acordă o importanță deosebită securității și se bazează pe profesioniști cu experiență în probleme de securitate. Diferența dintre securitatea datelor în cloud și securitatea la tine pe calculator este similară cu diferența dintre serviciul de pază de la bancă și cel de la tine de acasă. Securitatea datelor este obiectivul nostru principal, aceasta fiind asigurată prin criptarea SSL, similar sistemelor de Internet Banking.

La ExpertAccounts, datele tale sunt stocate pe servere situate în UE, în centre de date de grad industrial, cu furnizare de energie electrică redundantă și conexiuni multiple la internet, 99,99% garanție up-time, monitorizare non-stop, supraveghere video și paza obiectivului asigurată de personal de securitate permanent.

Un alt avantaj al bazelor de date în cloud, este faptul că acestea nu pot fi operate decât strict de persoanele care au acces la acestea, pe bază de nume utilizator, parolă şi nivel de acces. În acest fel, știi oricând cine, ce şi când a operat în baza ta de date din cloud. Accesul la bazele de date este criptat, pentru a nu putea fi interceptat de către terţi, iar salvarea de siguranţă sau backup-ul bazelor de date se realizează zilnic pe servere aflate în locaţii geografice diferite.

Așadar, cu ExpertAccounts în cloud computing nu mai trebuie să îți faci griji pentru datele tale: ai zilnic back-up automat al datelor, nu mai depinzi de un anumit PC, iar datele tale sunt permanent în siguranță.


More info:
Automatizare procese business